Prešovská detská univerzita je tento rok o médiách

08.07.2013 Prešov

Prešov 8. júla (TASR) – Na Prešovskej univerzite (PU) sa konala dnes imatrikulácia 180 študentov šiesteho ročníka Prešovskej detskej univerzity. "Bakalárčekovia" a "magisterčekovia" sa počas piatich dní svojho štúdiá na Prešovskej detskej univerzite (PDU) budú venovať mediálnej téme.
"Dnešný šiesty ročník je venovaný veľmi zaujímavej téme Média in res. Ja osobne to považujem za jednu z najzaujímavejších tém, ktoré detská univerzita doteraz mala. Jednoducho, naozaj nám rastie digitálna generácia veľmi ovplyvnená technológiami, ovplyvnená médiami a je veľmi dôležité, aby deti dostali správne informácie," povedala dekanka Pedagogickej fakulty PU v Prešove Jana Burgerová.
Ďalej uviedla, že deti sa nebudú venovať len teoretickej časti médií, televízie či filmu, ale vďaka študentom a profesorom PU si vyskúšajú aj nahrávanie, fotografovanie, strihanie a vôbec všetko to, čo sa deje vo svete televízie a vo svete médií a v digitálnom svete.
Podľa hlavnej organizátorky Adely Mitrovej budú deti počas jedného týždňa odpovedať na otázky, ako funguje televízia, rozhlas, noviny, internet a iné masmédiá. Položia si však aj otázku, či im môžu médiá pomôcť vo vzdelávaní.
Súčasťou vyučovania detí od sedem do 15 rokov, ktoré sú rozdelené do 12 skupín, budú aj prednášky hostí z oblasti médií a kultúry. Slávnostná promócia "bakalárčekov" a "magisterčekov" sa uskutoční v piatok (12. júla).
 

Vyberte región

mark